Witam.
Jestem osobą nową na tym forum.. Ale czytam je już jakiś czas.. Podziwiam tak bardzo te dzielne mamy.. Te które z uśmiechem na ustach umia mówić o chorobie dziecka.. Ja nie umiem
Mój synek ma 3 lata. Od urodzenia miał 1 plamke kawa z mlekiem na pleckach.. myślałam że to po mężu bo on ma podobną.. Dlatego nawet o tym nie myślałam.. Potem nawet nie wiem kiedy wyszła mu plamka na brzuszku.. Te dwie są dobrze widoczne.. jedna 2x1,5 druga nieregularna 1,5x1. Do tego ma na nozce i na pleckach jakby takie maleńkie ciemniejsze miejsca.. jakby źle opalone.. ciężko widoczne..Ale są.
Jest bardzo mądrym chłopcem, chodzil szybko, mówił szybko, wysokość 50 centyl, głowa w normie, u ortopedy wszystko ok, usg wszystko ok. Jesteśmy zapisani do dr. Karwackiego Ale dopiero na grudzień..
Tak strasznie się boję .. Tak strasznie
Zalamanamama83, na tym etapie macie mało objawów na chorobę i plamki to jeszcze nie choroba. Dziecko dobrze się rozwija, macie już blisko wizytę i tylko się cieszyć że jest tak, a nie inaczej. Głowa do góry nie masz czego się bać😘😘
Mamo Kajusia.. dziękuję Ci za dobre słowo.. Chociaż Cię nie znam, to podziwiam i przeczytałam chyba wszystko co napisalas.. Tłumacze sobie trochę że jak na 3 lata to może przy tej chorobie byłoby coś więcej.. czyli może więcej plamek.. Chce w to wierzyć..
Zalamanamama83, to dobrze sobie tłumaczysz i pamiętaj, że trzy czy nawet pięć plamek mają ludzie zdrowi😉
Jak czytałaś forum to raczej nie masz czym się załamywać , patrz ilu tu ludków, którzy żyją pełną parą i normalnie 😊
I rozumiem twój strach, zawsze towarzyszy rodzicom jak nawet jest tylko latarek, ale od tego jak będą ten katar przechodzić zależy od nas 😉
I myśl pozytywnie 😘
A może są tu mamy starszych dzieci które mają plamy A są zdrowe ? I czy takie raczej przebarwienia A nie kształtne plamy są Także charakterystyczne dla nf1 ? U nas te 2 mniej widoczne wyglądają jakby siniaczki w fazie gojenia.. Oczywiście siniakami nie są, bo są widoczne już kupę czasu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum